Go to top

DYSLEXIE360

een totaalplaatje

DYSLEXIE360
een totaalplaatje

Dit is een ander boek over dyslexie. Voor het eerst beschrijft een wetenschapper dyslexie in al zijn aspecten: de zwakke en de sterke kanten, de belangrijke rol van het onderwijs en de invloed van dyslexie in de levensloop.

Na meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek naar dyslexie concludeert Rod Nicolson dat dyslexie als een talentdiversiteit moet worden gezien. Tot nu toe focust de wetenschap zich alleen op de zwakke kanten en worden sterke kanten hoogstens gezien als ‘compensatie’. Nicolson verklaart beide kanten van dyslexie niet alleen op gedragsniveau (het lezen en schrijven), maar ook op het niveau van de cognitie (zoals geheugen en aandacht), de werking van de hersenen en het genetisch niveau. Daarnaast deed hij onderzoek naar de talenten van dyslexie en formuleerde 10 sterke kanten die kenmerkend zijn voor succesvolle dyslectische volwassenen.

Een ‘must’ voor iedereen die met dyslexie te maken heeft!

Boek lancering
5 Oktober op de
DAG van DYSLEXIE

‘Dyslexie360 – Een totaalpaatje’ wordt gepresenteerd aan het eind van de Dag van Dyslexie in het bijzijn van auteur Rod Nicolson, de vertalers/bewerkers Nel Hofmeester, Irene Besnard-van Baaren, Kees van den Bos en de vormgevers Daarna is het boek te koop en is verkrijgbaar voor een ‘special price’. Daarna is het verkrijgbaar in de boekhandel. Heeft u geen tijd voor de Dag van Dyslexie, maar wilt u wel bij de boekpresentatie aanwezig zijn vanaf 16.00 uur,

Font
Off On
Size
revert
Color
revert